Sixten i Facebookflödet

Sixtens profilbildMestadels skriver jag om Sixten på Facebook. Han har ju en alldeles egen Facebooksida: @SixtenBuhund. Det känns mindre pretentiöst att berätta om honom och vad vi har för oss i det forumet än i en blogg. Kortare texter och mer bilder. Det är bara att gå in och gilla hans sida, så kommer uppdateringar i Facebookflödet. Om ni finns med där, förstås.

Samtidigt. Inläggen på Facebook är flyktiga. Man scrollar igenom de senaste statusuppdateringarna för att se om något är av intresse. Ögonblicksbilder, fragment. Vem orkar leta sig bakåt, binda samman och hitta kopplingar mellan inlägg? Lite längre texter lämpar sig därför bättre för en blogg tänker jag. Den har ju en avsändare och inläggen blir inte en del i den kakafoni Facebookflödet utgör. Mer fokuserat och sammanhållet.

Sixtens omslagsbild, oktober 2018Men trots att Sixten är ett av mina bloggteman har det varit tyst om honom här. Men framöver, tänker jag, ska jag skriva lite mer här om av vad vi håller på med. Säkert  blir det om Nosework, där vi nu är på jakt efter ett tredje diplom så vi kan bli uppflyttade till klass 2. Om agility som Sixten gillar och där jag kämpar för att hänga med i hans fart (och det gör jag inte …). Kanske om utställningar där Sixten ofta får mycket fina bedömningar, men som han inte är så förtjust i. Eller om ”familjeträffen”  i somras med mamma Bliss, pappa Affe och kullsyskonen Zack och Sunna. Förstås också om hur kul det är att leka med kompisarna Mia och Mysan här i Mellanfjärden.

Det finns mycket mer att berätta om tiden från att han var en liten valp, till att nu vara en unghund på 20 månader. Nästan vuxen. Men det får vara. I stället får det räcka med ett litet bildcollage. Och så får det här inlägget bli en nystart på bloggen med text och bilder på Sixten, men också om annat. Men … för säkerhets skulle lägger jag också ut en länk till inlägget på Facebook! Så att att också alla buhundsvänner (förstås också andra) där kan gå in på bloggen och läsa om man skulle vilja. För trots att uppdateringarna där snabbt försvinner, så har Facebook  sina poänger …

Annons
%d bloggare gillar detta: