Mallerian

I höstas öppnade ”Mall of Scandinavia” i närheten av Frösunda där jag bor. Gallerian  ligger på andra sidan järnvägsspåren, och under lång tid kunde jag följa hur en ny bro sakta knuffades fram över spårområdet. Innan dess behövdes en lång omväg för att komma över till grönområdet vid Råstasjön och den delen av Solna.

DSC_0540Sen en tid är bron på plats och det är lätt att ta sig till ”Mall of Scandinavia” – om man skulle få lust att shoppa, gå på bio eller något sånt. Ännu bättre är att  det blev enkelt att promenera runt Råstasjön, en del av Solna som ännu inte förvandlats till trafikleder eller kontorskomplex. Ett stort plus för  bron över järnvägspåren.

Massor med butiker finns det i ”Mall of Scandinavia”. Tjusigt invändigt är det också. Och finurligt byggt. Har man väl tagit sig in i shoppingtemplet är det inte helt lätt att hitta ut, man tappar liksom orienteringen. Men, det ska medges, det är en attraktiv och spännande arkitektur – invändigt i alla fall. Så man kan strosa runt, shoppa eller bara ögonshoppa, helt bortkopplad från världen utanför. Om man har lust, ork och tid.

Men – vad ska plejset kallas? ”Mall of Scandinavia” är ju för långt och klumpigt. Men bara ”Mallen” då? Vad då för mall tänker jag, mall för vad? Kanske pröva ett mer engelskt klingande  uttal: ”Måålen” eller något sånt. Det passar ju bra med Målbron, som leder fram till gallerian från pendeltågsstationen. Men lite krystat är det allt. Kanske en akronym: MOS-gallerian? Men det ger konstiga associationer. Friendsgallerian skulle också kunna vara ett alternativ, när nu väl ”Friends arena” börjat bli etablerat. Men ändå inte.

Idag kom Rocky, seriestrippen om livet i DN av Martin Kellerman med den lika enkla som geniala lösningen. Förstås. Mallerian ska stället fortsättningsvis kallas. Inget snack! Tack Rocky!
DSC_0547

 

 

Annons
%d bloggare gillar detta: