Pensionärsrabatt

DSC_0544.JPG– ”Det blev inte 94 kronor, utan 89”, sa killen som satt i kassan på Hemköp. – ”Jaha?”, sa jag lite undrande.

– ”Pensionärsrabatt”, svarade han, ”det är onsdag idag”. Paus. ”- För jag antar att du är det?”.

Det här var första gången jag blev identifierad och kategoriserad som den jag numera är. Annars brukar det vara tvärtom. Men det går alltså varken att dölja, eller förneka, att jag numera tillhör kategorin daglediga.

Vad avslöjade mig, kan man undra? Förstås lite misstänkt att en man handlar mjölk, paprika, päron, tomater och grapefrukt på Hemköp kl 11 en vanlig onsdagsförmiddag. Eller var det att jag hade med mig en påse från Thelins konditori? Men det är nog lite långsökt.

Kepsen, förstås var det kepsen! Kanske i kombination med det där andra. Och när jag såg mig om i butiken, visst fanns fanns där flera andra, misstänkt daglediga herrar med fullproppade varukorgar. 5 % är ändå 5 %, och onsdagar är ju lika bra att handla på som alla andra dagar.

DSC_0545Hur som helst, det är bara att gilla läget. Och så illa är det inte, för det är ju inte alla förunnat att kunna ta en onsdagssemla till förmiddagskaffet kl 12!

Och ja. Det blir nog en stund på  gymmet i eftermiddag. För det där med semlan …

Annons
%d bloggare gillar detta: